PARCOURS

OVER DE TENTOONSTELLING

De vzw Museum van Europa, in samenwerking met Tempora en haar Italiaanse partner Civita, zet een uitzonderlijke tentoonstelling op touw: ‘Pompeii: the immortal City’.

De tentoonstelling is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke ontdekkingen en is gerealiseerd in samenwerking met prestigieuze instellingen zoals het Museo Archeologico Nazionale di Napoli en het Museo Galileo van Firenze. Je ontdekt het dagelijkse leven in de antieke stad en het drama dat dit leven voor altijd stil deed staan. Doorheen museale en emotionele spektakelmomenten beleef je de verwoesting van Pompeii en maak je kennis met de inwoners, die verstard zijn in de assen van de Vesuvius.

Meer dan honderd archeologische stukken uit Pompeii, waaronder heel wat objecten die voor het eerst tentoongesteld worden, onthullen de wetenschappelijke kennis van de Romeinen en hun technische vaardigheden op het moment van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n. C.

Met moderne museografische middelen brengen we de antieke stad weer tot leven na de verwoesting door de vulkaanuitbarsting in 79 n.C.

 Download hier de brochure 

 

De combinatie van originele objecten en een moderne scenografie maakt van deze tentoonstelling een unieke ervaring!

Een bijzondere aanwezigheid: de vermoedelijke resten van de grote natuurwetenschapper Plinius de Oudere, die tijdens de ramp overleed.

Wonderlijke artefacten uit archeologische opgravingen.

 

 

5 REDENEN WAAROM U DE TENTOONSTELLING MOET BEZOEKEN

1/ Een ervaringstentoonstelling met belevingsruimtes
2/ Verwondering over objecten van zo’n 2000 jaar oud
3/ Een onderdompeling in de geschiedenis en inzicht in de oorsprong van kennis en technieken die ook nu nog gebruikt worden
4/ Een uitwisseling met de bewoners van Pompeii en reizen door tijd en ruimte om het Pompeii van voor de ramp te ontdekken
5/ Een bijzondere aanwezigheid: de vermoedelijke resten van de grote natuurwetenschapper Plinius de Oudere, die tijdens de ramp overleed.

Een bezoek is een must!

1/ Voor nieuwsgierigen jong en oud: ze zullen verrukt zijn over de onverwachte ontdekkingen.

2/ Voor de liefhebbers van totaalervaringen: ze worden ondergedompeld in het verleden.

3/ Voor de bewonderaars van de geschiedenis: ze krijgen de laatste stand van zaken van de beste specialisten.

4/ Voor de fans van amusement: ze leren op een ludieke manier.

WIST JE DAT?

Bergkristal: de kinderen gebruikten het al om de stralen van de zon op te vangen en een regenboog op de muren te projecteren!